24 januari 2019, 21:48 Rijhal is klaar.
29 november 2018, 15:36 Nieuwe rijhal.
9 januari 2018, 11:49 Groot succes voor de oliebollen verkoop.
Stichting Huifbed-rijden Donkhorst

Stichting Huifbed-rijden Donkhorst

De stichting "Huifbed-rijden Donkhorst" is thuis op de Zorgboerderij Donkhorst van Arnold en Anja Donkers waar zij in 2005 met volle overgave mee zijn gestart. Arnold en Anja bieden op hun boerderij zinvolle dagbesteding aan mensen met een lichamelijke en of verstandelijke beperking van maandag tot en met vrijdag. Mariëlle van Beers-Diepstraten is ook vanaf het begin werkzaam op de zorgboerderij als pedagogisch begeleidster.

Naast het runnen van de zorgboerderij hebben Arnold, Anja en Mariëlle de eerste initiatieven genomen voor aangepast paardrijden voor volwassenen en kinderen met een beperking. Hun kennis van het begeleiden van mensen met een beperking en hun kennis van paarden vormden een goede match. Deze match en de grote affiniteit voor de doelgroep en paarden leidden tot oprichting van de "Stichting Huifbed-rijden Donkhorst" in 2006.

 

     

Het doel van de "Stichting Huifbed-rijden Donkhorst" is om het plezier van paardrijden mogelijk te maken voor iedereen met een beperking. Naast plezier met het paardrijden vinden we veiligheid belangrijk. Daarom zijn de paarden overwegend wat ouder en vinden we betrouwbaarheid en voorspelbaarheid een voorwaarde.  

De volgende mogelijkheden van paardrijden bieden we aan:

1) Rijles
2) Zittend paardrijden individueel
3) Zittend paardrijden in een klein groepje   
4) Backriding (samen met een begeleider zittend op het paard)
5) Huifbed-rijden (momenteel kunnen we dit helaas niet aanbieden omdat we de juiste paarden niet beschikbaar hebben)

 

Tijdens de rijlessen of het paardrijden wordt maximaal ingespeeld op de individuele behoeftes en specifieke mogelijkheden van de deelnemers. Kinderen met verminderde spierspanning worden op speelse wijze uitgenodigd oefeningen te doen waardoor de spieren worden gestimuleerd. En kinderen met verminderd concentratievermogen worden geprikkeld deze te ontwikkelen door opdrachtjes en de aandacht die het paardrijden vergt.