24 januari 2019, 21:48 Rijhal is klaar.
29 november 2018, 15:36 Nieuwe rijhal.
9 januari 2018, 11:49 Groot succes voor de oliebollen verkoop.
Stichting Huifbed-rijden Donkhorst

Doneer en help mee

De stichting heeft al vele jaren een droom. Paardrijden mogelijk maken onder alle weersomstandigheden. Wekelijks komen 25 ruiters naar de rijlessen die buiten in de rijbak plaats vinden. De koude wind, regen en sneeuw zijn gedurende het hele jaar te vaak spelbreker tot grote teleurstelling van de deelnemers. Daarom is het bouwen van een rijhal een grote wens die de stichting in 2017 hoopt te realiseren.

Met “Doneer en help mee” heeft de stichting Huifbed-rijden Donkhorst o.a. als doel de huur te kunnen betalen voor gebruik van de nog te bouwen rijhal. De familie Donkers wordt eigenaar van de rijhal en zij verhuren deze vervolgens aan onze stichting. De stichting heeft een zekere continuïteit in inkomsten nodig voor de bekostiging van de jaarlijkse huur. Daarbij vindt de stichting het ook heel belangrijk dat de rijlessen niet of minimaal verhoogd hoeven te worden.
Als “Vriend van de stichting Huifbed-rijden Donkhorst” kunt u een bijdrage leveren aan een mooi maatschappelijk doel. Alle mensen met een beperking, kinderen en volwassenen, zijn welkom op de Donkhorst voor een rit te paard, voor paardrijlessen of liggend op het huifbed op de rug van een koppel goed samenwerkende paarden. Zoals eerder aangegeven wil de stichting de kosten van de ritten en de paardrijlessen zo laag mogelijk houden. Deze zijn er echter wel. Welke hebben we zoal.

- We hebben een grote diversiteit aan paarden nodig voor groot en klein, die ook nog eens voorspelbaar zijn in gedrag. Dit vergt tijd en training en ook moeten we wel eens op zoek naar een nieuw paard.

- De paarden hebben een goede dagelijkse verzorging, voer en stalling nodig.

- We maken gebruik van zadels met noodzakelijke aanpassingen wegens instabiele mobiliteit van deelnemers. Zelfs rolstoelgebruikers zijn hiermee in staat te kunnen paardrijden. Deze zadels zijn echter duur in aanschaf. 

- We hebben jaarlijkse activiteiten waarbij we allerlei spelmaterialen en paardensportmiddelen gebruiken. Voor opslag van deze materialen hebben we sinds 2016 een mooi tuinhuis in gebruik naast de rijbak. We hebben dit tuinhuis kunnen aanschaffen door financiële ondersteuning van Stichting Annetje van Puijenbroek.

- Alle deelnemers kunnen ieder jaar hun geleerde vaardigheden laten zien aan hun ouders, broers, zusjes, opa’s en oma’s. Juryleden zijn aanwezig en ieder krijgt een echte medaille en mooie rozet in ieder jaar een ander kleurtje. We proberen er steeds een leuke dag van te maken voor de ruiters en hun supporters. Het uitgangspunt is een positieve sportbeleving voor de ruiters.

- De ritten en de lessen vinden geheel plaats onder begeleiding van vrijwilligers. De stichting organiseert daarom ieder jaar een vrijwilligersfeest. Ook worden bijzondere vrijwilligers zoals bijvoorbeeld juryleden met een leuk presentje bedankt.

Al deze kosten komen ieder jaar terug en daarbij komen de kosten van de huur. Met een overdekte rijhal zitten we droog en dat is onze eerste behoefte. Er zijn echter veel voorzieningen die de rijhal beter toegankelijk en gastvrij kunnen maken voor mensen met een beperking.  We willen graag een opstapplaats met tillift voor rolstoelgebruikers en we hebben een rolstoeltoegankelijk toilet nodig. Ook willen we graag een ontmoetingsruimte die uitziet op de binnen-rijbak. Veel wensen die we hopen te realiseren met uw hulp.