24 januari 2019, 21:48 Rijhal is klaar.
29 november 2018, 15:36 Nieuwe rijhal.
9 januari 2018, 11:49 Groot succes voor de oliebollen verkoop.
Stichting Huifbed-rijden Donkhorst

Huifbed-rijden

Stichting Huifbed-rijden Donkhorst heeft als doel om mensen met een beperking het plezier van paardrijden te kunnen laten beleven.

Wij bieden onder andere huifbed-rijden aan. Bij deze vorm van paardrijden wordt gebruik gemaakt van een z.g. huifbed. Twee pony's lopen in een stalen frame op wielen. In het frame hangt een dekzeil zijdelings boven de twee paardenruggen. De deelnemer ligt op het dekzeil tussen de twee paardenruggen en deint mee op de beweging van de paarden. Huifbed-rijden is een fijne en ontspannende manier van paardrijden welke ontwikkeld is voor mensen met een ernstige meervoudige beperking. Behalve dat de deelnemers het ontzettend leuk vinden, is het ook erg goed voor hen. Door de loopbeweging en de warmte van de paarden wordt het lichaam op natuurlijke wijze gemasseerd. De bloedsomloop wordt gestimuleerd en stijve spieren worden een stuk soepeler. Spasticiteit wordt tijdelijk minder. Longen en darmen worden positief geactiveerd.

 

Op dit moment kunnen wij deze vorm van paardrijden niet aanbieden omdat we nu hiervoor niet de juiste paarden hebben. Het rijden met het huifbed moet 100% veilig zijn.

 Kijk hoe de deelnemers kunnen genieten van het Huifbedrijden